LASIK synskorreksjon > Min laseroperasjon (FS-Lasik) hos Argus syn

Hadde -1.50 og -1.75 i øyne. 

Nå har det gått mer enn 3 år siden operasjonen så husker ikke mye av detaljene rundt det.

Husker at jeg hadde en forundersøkelse først og en uke etter fikk jeg operasjonsdag. Legen som opererte meg heter Willy Pettersen. De holder til på Egertorget. 

Jeg gikk først inn på et rom hvor jeg fikk noen øyedråper som skulle bedøve øyet mitt. Der satt jeg i 10 minutter før jeg inn på operasjonsrommet. Der inne hadde noe som lignet på en helt vanlig tannlegestol men med en litt større maskin hengende over seg. Hilste på Willy og assistenten og la meg på stolen. Willy forklarte hvordan det skulle forregå, hvor lang tid det skulle ta og at det ikke skulle gjøre vondt.

Han sjekket først at øynene mine var bedøvet før han satte igang. 

Legen brukte noen minutter på å konfigurere maskinen, tilpasse stolen og klargjør annet småting. Så var det i gang,

husker at legen dro frem en penn-aktig verktøy og rett og slett tegnet en sirkel i synet mitt. Du kan se for deg en sånn hollywood-film hvor tyver skal bryte inni gjennom et vindu. De lager en fin sirkel i glasset og så drar den ut. Akkurat sånn var det. Etter at legen var ferdig med å lage sirkelen, flyttet han bort "hinnen" fra øyet. Jeg hadde øyet åpent gjennom hele operasjonen så jeg fortsatte å stirre rett opp men merket at synet mitt inni den sirkelen han tegnet nå var helt blurry, mens området rundt (sidesynet) fungerte som normalt. Så kom laseren, altså et rødt lys som jeg stirret på og lagde 3-4 klikkelyder. Etter det flyttet legen min hinnen (den sirkelformede) tilbake på plass og brukte igjen en penn-slags verktøy til å lime det godt. Han ba meg lukke øyet og la en klut over den. 

Så gjentok han det samme på det andre øyet. Etter det var operasjonen min over, jeg holdt begge øyne lukket, assistenten hjalp meg til et annet rom som het hvilerommet. Det var helt mørkt der og jeg ble sittende i en halv time eller no.

Deretter fikk jeg en slags mørk plastsolbrille som jeg skulle ha på de neste 3-4 timene. Tok heisen ned, kunne se ok, men måtte myse litt. Fant en taxi, ba han kjøre meg hjem. Holdt øyet lukket hele veien bortsett fra da jeg tok bildet ovenfor.

Gikk rett til sengs og sov i noen timer. Når jeg stod opp var jeg normal igjen, myste litt i noen timer men det var det!

De første månedene etter operasjonen så jeg 'halo'-ringer i mørke. Dvs baklysene til biler eller andre kraftige lys på bygg hadde en slags engel-ring rundt seg. Litt plagsomt, men ikke en showstopper for å kjøre bil.

Engel-ringene har gradvis forsvunnet nå. 

Jeg tenker ikke på operasjonen lenger, noe som er et tegn på en vellykket operasjon. Linser er historie for nå. Husker hvordan jeg stresset med å ta på Acuvue Moist linsene hver morgen med en feilratio på 30%. Det vil si 3/10 linser jeg tok opp på krøllet seg sammen og måtte byttes ut eller falt i sinken. Det hendte at jeg brukte 10 minutter hver morgen på dritten! Ikke bare det, det er rett og slett farlig å sove med linser på også. Du har aldri den friheten når man bruker linser. Spontane ettermiddagslurer, dusj eller bilturer var ikke mulig før. Måtte alltid ta med ekstra linser i en bag når jeg skulle være ute hele dagen. Linsene pleier å bli tørre etter 8-10 timers bruk. På fotballtreninger kunne linsene falle ut og da hadde man ikke tid til å skifte og måtte bare spille med circa syn!

De 40 000 kr var absolutt verdt det. Tror jeg til og med har tjent inn store deler av det på å ikke kjøpe linser.

90-pakning 1-day acuvue koster 535 på lensway idag. Som regel holdt det i 40 dager.

Så gitt at det har gått 3 år siden operasjone. (3 * 365 dager) / 40 = 27 pakningr med acuvue.

Det tilsvarer  14 500 kr spart!

 


Kommentarer (2):

Anonym
31.10.17 15:42

Har du hatt andre bivirkninger som tørre øyne som følge av operasjonen?


JS88
01.11.17 07:55

@Anonym, kan ikke huske nei. Men som sagt, sitter jeg foran pc skjermen i 8 timer i strekk uten pause så blir jeg litt tørr i øyne. Men det tror jeg er vanlig for de som ikke har tatt operasjon også. Holder som regel å ta en 10 minutters pause når det skjer.